top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıFeyza ATEŞ

Ödem Problemi

Güncelleme tarihi: 11 Haz 2021

Sürekli olarak ödemden şikayetçiyseniz ve eğer ödeme neden olan ciddi bir hastalığınız yoksa bu tavsiyelerim sizin için gelsin


Öncelikle ödemin birincil sebebi fazla tuz tüketimi ve yetersiz su alımıdır. Tuzu kısıtlayın (günde 6 gram, 1 tatlı kaşığı) ve bol su için (günde en az 2 litre).


Sürekli olarak hareketsiz oturmak, yorgunluk ve uzun süre ayakta durmak ödem artışına sebep olabilir, egzersize ve dinlenmeye zaman ayırın. .


Karbonhidrattan ve basit şekerden zengin beslenmek ödem artışına sebep olur, karbonhidratı kısıtlayın, tam tahıllı ürünleri tercih edin, basit şekeri sıfıra indirin.


Alkol ve sigarayı en aza indirin, mümkünse kullanmayın.


Bol yeşillik tüketin, maydanoz ve dereotunu salatalarınıza ekleyin.


Ananas içerisindeki bromelin enzimi sayesinde ödem atmaya yardımcıdır, ortasındaki sert kısmını ayırmadan tüketin, bromelin en fazla sap kısmında bulunuyor.


Bitkilerin gücünden faydalanın, yeşil çay, kiraz sapı, mısır püskülü, biberiye yaprağı (Rosmarinus officinalis) ve ısırgan yaprağı (Urtica dioica) çayları kullanılabilir.


Kadınlarda bildiğimiz gibi regl öncesi dönemde ve gebelik sürecinde de ödem artışı görülebiliyor, yukarıdaki maddelere dikkat edilirse bir miktar daha rahat geçirilebilir. Ancak gebelerde bitki çaylarının kullanımı konusunda dikkatli olunmalıdır, bilinmeyen risklere yol açabilir.





23 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page